Uima-altaan talvisäilytys

Suurimmassa osassa uima-altaista veden voi jättää altaaseen myös talveksi, kunhan se tehdään oikeaoppisesti. Uima-altaan veden pinta tulee laskea noin 5 cm veden tuloventtiilien alapuolelle. ja altaan putkistot tyhjentää vedestä. Myös hiekkasuodatin täytyy tyhjentää tyhjennyspropustaan, tämän jälkeen proppu laitetaan takaisin ja hiekkasuodattimeen kaadetaan 1dl glykolia, joka estää hiekkasuodattimen jäätymisen talven aikana. Hiekkasuodattimen pumppu irroitetaan ja viedään lämpöiseen säilytettäväksi. Uima-altaan veteen on hyvä kaataa talvisuoja-ainetta, joka estää mm. levän muodostumisen talvikauden aikana.

Lasikuitualtaissa vesi pidetään aina altaassa.

Jään paineen hallinta

Veden jäätyessä se laajenee ja näinollen luo painetta uima-altaan reunoihin, mikäli uima-altaassa ei ole joko jääpuomeja, styrox -levyjä tai kanistereita ottamassa tätä painetta vastaan. Mitä tahansa näistä menetelmistä käytettäessä tulee varmistaa, että paineen vastaanottava väline/materiaali on osittain vedenpinnan alla ja osittain sen päällä.

Styrox -levyjä käytettäessä jää useasti rikkoo styroxlevyt jättäen keväälle jonkin verran siivottavaa.

Kanisterit ovat toimiva vaihtoehto, ne kannattaa täyttää osittain hiekalla ja ketjuttaa keskenään nippusitein tai narulla siten että kanisterit kulkevat altaan pituuden mitan n. 20 cm etäisyydellä toisistaan.

Jääpuomit ovat helppo vaihtoehto, niiden mukana tulee koukut joilla puomit voidaan yhdistää toisiinsa. Hiekan määrä on valmiiksi annosteltu ja puomit on helppo kiinnittää altaan reunoihin narulla.